Posetioci online : 15
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 04.Jun.2020

sve što ste hteli da znate
UKUPNO: 31 ZDRAVLJE
RAK JE UZEO MAHA: Odlazak kod doktora na vreme je pola lečenja!
Sve više ljudi boluje od raka, a prognoze za budućnost uopšte nisu ohrabrujuće. Možemo zaključiti da je rak, definitifno, jedna od najopasnijih bolesti koje danas ugrožavaju čovečanstvo. Stručnjaci se slažu u tome da je za lečenje ove opake bolesti ključno da se otkrije na vreme, jer su tada šanse za izlečenje najveće. Postoje neki simptomi koje nikako ne bi trebalo zanemariti, jer obraćanje pažnje na promene u našem telu je od velikog značaja za pravovremenu detekciju raka. Dr Bet Karlan, koja se bavi istraživanjem ove bolesti dugo vremena, savetuje nas na koje simptome treba da obratimo pažnju. – Ako su simptomi uporni i progresivni, odnosno, ako svako jutro kad se probudite osećate “nešto”, makar samo dve nedelje zaredom, trebalo bi da odete kod lekara na pregled – kaže ona. Rak jajnika Za rak jajnika se dugo smatralo da je “tihi ubica” jer nema simptome, ali to nije tačno. Simptomi raka jajnika su bol u krstima i donjem stomaku u kombinaciji s nadimanjem, problemima s mokrenjem i pražnjenjem creva. Bol u stomaku i donjem delu leđa može biti posledica drugih bolesti ili kancera na nekom drugom organu, ali ako se ova kombinacija simptoma pojavljuje redovno i pritom postoji odstupanje od normalnog funkcionisanja organizma, treba se obratiti lekaru. Još jedan od indikatora je i krvarenje van redovnog ciklusa ili nakon menopauze, naravno, praćeno i već pomenutim simptomima. Rak prostate Poput raka jajnika, rak prostate je podmukla bolest čiji simptomi se mogu lako pomešati sa simptomima neke druge bolesti. – Bol u leđima je čest uzrok nepokretnosti, ali jako mali broj muškaraca zna da to mogu biti i simptomi raka. Naročito rak prostate može da uzrokuje ove simptome u kostima kukova i donjeg dela leđa – piše “Healthline”. Naravno, povremeni bolovi u leđima i mišićima ne treba da budu razlog za paniku, ali ako se bol stalno ponavlja, trebalo bi ispitati slučaj. Rak prostate može biti i uzrok bolovima u preponama, kukovima i butinama, a uzrok tome može biti i rak testisa.
< 1 2 3
4
ukupno: 4 strana
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash