Posetioci online : 116
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 15.Dec.2019

sve što ste hteli da znate
UKUPNO: 244 PLANETA
HAOS U SAD! 350 beba možda zaraženo tuberkulozom?
Postoji mogućnost da je oko 350 novoređenčadi bilo izloženo virusu tuberkuloze u jednoj bolnici u Kaliforniji, pošto je otkriveno da je jedan zaposleni u bolnici oboleo od te bolesti... Kako je saopštila bolnica Santa Klara u San Hozeu, sredinom novembra pojavila se sumnja da jedan od njenih zaposlenih ima tuberkulozu. Zaposleni, koji je radio na odeljenju neonatologije, trenutno je na odsustvu, prenosi CNN. - Dok je rizik od infekcije nizak, posledice infekcije tuberkulozom kod odojčadi mogu da budu ozbiljne. Zbog toga smo odlučili da sprovedemo opsežna ispitivanja i počnemo preventivno lečenje beba što pre - rekao je Stefan Haris, načelnik pedijatrije. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, u SAD je prošle godine registrovano 9.421 slučajeva tuberkuloze.
SPREMAJU ORUŽJE: Kina se sprema za rat! VIDEO!
Dok je sva svetska pažnja usmerena na događaje na Bliskom istoku, u čijem se vrtlogu našle ne samo Rusija i Sirija, nego evo već i Turska, u sukobu čije su posledice još neizvesne, to se istovremeno na Dalekom istoku vrše sistematske pripreme za veliki rat (Treći svetski). Naravno, govorimo o najboljem prijatelju Rusije – bratskoj državi Kini. Pa tako, usred informacionog mora i „isukanih“ diplomatskih mačeva preko krhotina nadzvučnog ruskog borbenog aviona Su-24, i tone turskih pomorandži čiji uvoz Rusija zabranjuje, malo je ko obratio pažnju na činjenicu da je Kina bez presedana započela najambiciozniju u poslednjih 70 godina, reformu vojske, tako da je pripremi da dostine drugu poziciju u svetu borbene sposobnosti, približavajući se mestu koje joj istorijski pripada (po kineskom uverenju). Kao što svi znaju, druga vojna sila na svetu je Rusija… još uvek.
ISTOK TURSKE: Kurdi proterali Tursku vojsku iz svojih gradova! VIDEO!
Borci Kurdske radničke partije (KRP) izveli su novu uspešnu operaciju na istoku Turske. Oni su preuzeli kontrolu nad nekoliko gradova i iz njih isterali tursku vojsku i policiju – bar tako tvrdi KRP na video-snimcima postavljenim na JuTjubu.
Obama i Putin dogovorili: Kurdi dobijaju svoju državu!
PARIZ – Svetski poznati francuski spoljnopolitički analitičar Tijeri Mejsan napisao je da su Rusija i SAD 30. septembra, neposredno pred nastup Vladimira Putina pred Generalnom skupštinom UN, zaključile tajni sporazum. Navodno su se tim sporazumom obavezale da će se zajedno boriti protiv terorističke ideologije, odnosno istovremeno protiv Muslimanske braće (koju su stvorili Britanci, a podržava ih Turska) i protiv vehabizma čiji je epicentar Saudijska Arabija. Mejsanov članak je senzacionalniji nego što bi se moglo zaključiti iz činjenice (ako je tačno) da je pomenuti sporazum zaista postignut. Jer, Francuz tvrdi da će uslediti prekrajanje karte Bliskog Istoka. Još konkretnije: da će teritorije Turske i Saudijske Arabije biti – podeljene. Od Turske će, prema njegovim predviđanjima, biti „odrezan“ turski Kurdistan koji će se ujediniti sa sirijskim i iračkim Kurdistanom. Tako će Kurdi konačno dobiti svoju državu. Ovo znači da će se smanjiti i teritorije Iraka i Sirije. Mejsan smatra da činjenica da su Kurdi, uz pomoć avijacije SAD, iz izuzetno važnog grada Sindžara upravo izbacili snage Islamske države najrečitije govori da podela Turske nije nikakvo naklapanje. On ukazuje da su sirijski Kurdi do pre dva meseca bili na strani sirijske armije, a da su otad naglo promenili stratešku orijentaciju i postali saveznici SAD. I podvlači: to takođe ukazuje da se nešto krupno sprema. Mejsan je uveren da Saudijska Arabija bukvalno „sedi“ na buretu baruta. Posebno naglašava da Saudjci u Jemenu trpe poraze, da je njihovu koaliciju napustio Egipat i da za njih u Jemenu ratuju isključivo najamnici . U uniformama Saudijske armije. Mejsan tvrdi da unutar saudijske vladajuće elite postoje ogromni problemi. Sasvim konkretno, da u toj zemlji postoje tri klana: klan kralja Salmana, klan preminulog kralja Abdale i klan princa Bondara. Mejsan je uveren da će doći do podele nasledstva između ta tri klana i do podele države. – Saudijska Arabija – zaključuje Mejsan – biće podeljena na tri države.
CNN IMA DOKAZE Islamisti postavili bombu u ruski avion?!
Dokazi sada ukazuju na to da je bomba koju su podmetnuli pripadnici Islamske države najverovatniji uzrok nesreće ruskog aviona iznad Sinaja u Egiptu, saopštili su danas izvori američkih i evropskih službi bezbednosti. Zvaničnici naglašavaju da nisu došli do konačnih zaključaka o nesreći ruskog aviona u kojoj je poginulo svih 224 putnika i članova posade, preneo je Rojters. Egipatska filijala Islamske države odbacila je raije danas u novoj audio poruci svaku sumnju da je odgovorna za rušenje ruskog putničkog aviona iznad egipatskog poluostrva Sinaj. Džihadisti su najavili da će saopštiti svetu kako su oborili avion kad procene da je za to došlo vreme, preneo je Rojters. Zvaničnik blizak istrazi naglasio je da podmetanje bombe u ruski "erbas A-321" nije zvanični zaključak američke obaveštajne zajednice, piše RTS. - Zaista imamo osećaj da je eksplozivna naprava podmetnuta u prtljagu ili negde u avionu - rekao je zvaničnik za CNN. Izvor je dodao da je procena napravljena na osnovu obaveštajnih izveštaja koji su prikupljani od subote, kada se avion srušio. Prema njegovim rečima, postojale su određene aktivnosti na Sinaju koje su privukle pažnju američkih istražitelja. Drugi američki zvaničnik je rekao da su informacije o Islamskoj državi bazirane na osnovu posmatranja i poruka unutar terorističke grupe. Ove poruke su odvojene od onih u kojima je Islamska država javno preuzimala odgovornost", rekao je on.
Rusija razmešta kopnenu artiljeriju u sirijskim provincijama Hama i Homs!
Sjedinjene Američke Države smatraju da je Rusija razmestila kopnenu artiljeriju u sirijskim provincijama Hama i Homs, izjavila je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland. - Rusija je usvojila odluku o razmeštanju kopnene artiljerije i to još više pogoršava situaciju u provincijama Hama i Homs - rekla je Nulandova, ne navodeći nikakve dokaze za ovu tvrdnju. Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je potvrdio da je rok ruske vazdušne operacije u Siriji ograničen ofanzivnom operacijom sirijske vojske i isključio mogućnost korišćenja ruskih snaga u borbenim dejstvima na kopnu.
SNAŽANA REAKCIJA MOSKVE: Putin potpisao zakon o zapleni imovine!
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je Zakon o reciprocitetnim merama na nezakonitu zaplenu ruske imovine u inostranstvu, prema kojem se na teritoriji Rusije omogućava zaplena inostrane imovine. Prema Zakonu, sudski imuniteti stranih zemalja i imovina koju poseduju na teritoriji Rusije mogu biti suspendovani na osnovu principa reciprociteta, odnosno u slučajevima kada se u toj zemlji izvrši bilo kakva zaplena ruske imovine, odnosno uskrati pravo na sudski imunitet. Zakon se odnosi na sve zemlje osim ukoliko ne postoji neki drugi dokument koji garantuje da imovina ne može biti zaplenjena.
USA PRIZNALE: Umerena opozicija sarađuje sa teroristima!
VAŠINGTON – En Peterson, pomoćnik američkog državnog sekretara za Bliski Istok, priznala je javno da deo „umerene opozicije“ sarađuje sa terorističkom grupom „Džabat al-Nusra“ koja deluje u okviru Al-Kaide. Džabat an-Nusra, inače deo Al-Kaide, priključila je različite delove „umerene opozicije“ u svoje redove, rekla je Petersonova. Ona je dodala da veruje da je deo tih boraca bio primoran da se bori u redovima an-Nusre, jer nisu imali kuda da pobegnu, prenela je ruska novinska agencija RIA Novosti. Ovakav javni istup zvanične američke administracije bi mogao biti jak signal da SAD odustaje postepeno od konfrontacije Rusiji po pitanju borbe protiv terorizma u Siriji i Iraku. SAD su u više navrata, na samim počecima ruskih operacija u Siriji, optuživali Rusiju da napada i pozicije umerene opozicije u cilju podrške režimu Bašara al-Asada. Moskva je to oštro demantovala ističući da je cilj Rusije u Siriji isključivo borba protiv terorizma, te da su ruske rakete vrhunski precizne i da su ciljevi isključivo pozicije Islamske države i drugih terorističkih grupa. Ovo novo priznanje Stejt departmenta bi mogao biti uvod u jedan novi politički dijalog SAD i Rusije po pitanju borbe protiv Islamske države.
NETANIJAHU: „Srbi i Jevreji su prijatelji hiljadama godina, još od Starog Rima!“ (VIDEO)
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu podupro je tokom jučerašnjeg sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem teoriju od koje se diže kosa na glavi predstavnicima zvanične istorije, a koju, s druge strane, zastupa istoričar Jovan I. Deretić – teoriju o antičkim Srbima. Naime, prilikom zajedničke konferencije za novinare održane na engleskom jeziku, na samom početku obraćanja, Netanijahu je poželeo dobrodošlicu Vučiću, a zatim rekao: „Prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda ide u prošlost hiljadama godina, još od vremena Rimske republike. A u moderno vreme su dva naroda bila ujedinjena u borbi i patnji, tokom strašnih godina Drugog svetskog rata. Naš narod se suočio sa brutalnim optužnicama i ubistvima od ruku nacista i njihovih prijatelja. Nikada nećemo zaboraviti ulogu srpskog naroda u borbi protiv nacista. To je orden časti koji duboko osećamo u našim srcima i uvek će tu ostati“.
PUTIN OTVORENO: Vršimo pripreme za rat! VIDEO!
Vladimir Putin, ruski predsednik, dao je intervju poznatom novinaru Vladimiru Solovjevu u kojem je istakao da se „Rusija sprema za rat“, piše portal „Russia Insider“. Mi težimo ka miru, ali se spremamo za rat, kaže Putin i ističe da „Rusija ima miroljubivu spoljnu politiku“.
< 1 2
3
4 5 6 7 8 > >>
ukupno: 25 strana
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash