Posetioci online : 140
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 20.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
planeta - 20.05.2014
HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!

Rusija je jedna od prvih zemalja koja je uputila pomoć Srbiji kada je to bilo najpotrebnije. Ruski Iljušin-76 sleteo na niški areodrom sa 34 tona hrane. U toku je istovar na aredromu u Nišu, objavio je na svom tviter profilu gradonačelnik tog grada Zoran Perišić. Podsetimo, Rusija je jedna od prvih zemalja koja je uputila pomoć Srbiji kada je to bilo najpotrebnije. Pored profesionalne ekipe vrhunsko uvežbanih specijalaca, za spašavanje ljudi u velikim katastrofama, ruska braća neprekidno šalju nove avione pomoći, koji su u ovom trenutku životno značajni za Srbiju.
Iz Rusije stigao još jedan kontingent pomoći za poplavljene. Pomoć je dopremljena avionom tipa "Iljušin 76" koji je četvrti po redu koji je posredstvom Rusko srpskog humanitarnog centra upućen poplavljenim delovima Srbije. NIŠ - Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" večeras je stigla još jedna isporuka humanitarne pomoći Ruske Federacije namenjena stanovništvu Srbije zahvaćenom poplavama. Pomoć je dopremljena avionom tipa "Iljušin 76" koji je četvrti po redu koji je posredstvom Rusko srpskog humanitarnog centra upućen poplavljenim delovima Srbije. Večras je u Niš dopremljeno 28 tona hrane za bebe i odrasle, velika količina šećera, vreće za spavanje, šatori i još jedan strujni agregat.
"Mi smo do sada u koordinaciji sa republičkim štabom za vanredne situacije dopremali sve one namirnice koje su neophodne evakuisanom stanovništvu. Hoćemo da sva pomoć koju dopremamo odmah bude distribuirana stanovništvu i ništa ne sme da stoji u magacinima", rekao je zamenik direktora Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu Nikolaj Sukora. On je istakao da će Rusija i nadalje pratiti situaciju i, ukoliko to bude potrebno, nastaviće da doprema humanitarnu pomoć. Sukora je saopštio da je još jedan avion stavljen u stanje pripravnosti i da će sa humanitarnom pomoći biti upućen u Srbiju onog trenutka kada to bude potrebno. Niški aerodrom "Konstantim Veliki" od početka poplavne krize u Srbiji radi punim kapacitetem. "I ovom prilikom pokazalo se da Srbiji nije dovoljan jedan aerodrom. Naš aerodrom je upravo pokazao da sa veoma dobrim kapacitetima, sa veoma obučenim ljudstvom, koje efikasno obavlja ove poslove daje svoj doprinos ovoj akciji", rekao je direktor aerodroma Dragan Bugarinović. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash