Posetioci online : 16
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 20.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
planeta - 20.05.2014
Šta da znate kada se farbate u plavo!

Ako se farbate u plavo već neko vreme ili razmišljate to da učinite, ovo su stvari koje bi trebalo da znate, a koje će vam frizeri prećutati. Tekstura vaše kose neće se malo promeniti, postaće neprepoznatljiva. Kosa različito reaguje na hidrogen, ali svaki put kada se pore otvore da bi hemikalije učinile svoje, u jedno možete biti sigurni – kakva god da je tekstura vaše kose bila pre izbeljivanja, sada će biti drugačija. I kosa će verovatno biti grublja, suvlja i tanja. Osim toga, tekstura kose posle izbeljivanja može da se menja posle svakog pranja i tako će postajati ravnija, kovrdžavija, valovitija, neposlušnija…
Ljubičasti šampon nije stvar izbora, nego nešto što morate da imate. Ako je vaša kosa platinastoplava, neophodan vam je ljubičasti šampon. Osim ako vam ne smeta bakarni ton u kosi. I kad god ga budete koristili, temeljno isperite jer biste mogli da uprljate peškire, posteljinu ili odeću, ili da završite sa kosom u boji lavande.
Izbeljivanje će vam drastično isušiti kosu, a to zahteva skupo održavanje i negu. Osim što ćete češće upotrebljavati maske, ampule, regeneratore i ulja, vaša kosa će biti zahtevnija. Treba da pustite sve te proizvode da odrade svoje. Zaboravite na pegle, figaro i sve ostale uređaje koji oblikuju kosu zahvaljujući vrućem vazduhu. Oni dodatno uništavaju već izmučenu i suvu kosu. Drastična promena boje za kosu povlači za sobom i promenu šminke i odeće. Ovo nije nužno, ali postoji mogućnost da vam boje u vašoj kozmetičkoj torbici više neće odgovarati, baš kao ni pojedina odeća. A to opet znači još ulaganja.
Jednom plavuša – uvek plavuša! Ako ubrzo nakon farbanja poželite svoju prirodnu boju, to se neće dogoditi tako lako i brzo. Izbeljivanje drži pore vaše kose širom otvorene, pa koliko god vi kosu bojili u tamne nijanse, boja će se ispirati sa prvim dodirom vode. Jedini način za povratak u prirodnu boju je čekanje da kosa izraste. I sami znate da to nije najsrećnije rešenje. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Šta da znate kada se farbate u plavo!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash