Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 04.Jun.2020

sve što ste hteli da znate
zdravaishrana - 23.02.2017
PAZITE ŠTA JEDETE: Kombinacija nekih namirnica je opasna

Često ne obraćamo pažnju ili jednostavno ne mislimo da između namirnica koje unosimo ne postoji hemijska reakcija! Na primer ako uzmemo kašičicu soli i sipamo na tu so kašičicu sirćeta bilo kakvog tipa, doći će do tako burne reakcije, da je to neshvatljivo dok se sami ne uverite, zamislite da se to dešava u vašem želudcu, zar to ne bi bilo opasno!???
Na primer kombinacije nekih namirnica u salatama jednostavno ne mogu da idu zajedno, a evo i zbog čega. Svako povrće po Ajurvedi ima različito vreme probavljivosti i zato je neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i crevima. Slično se dešava i kod voća, zato budite maksimalno oprezni!
Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica. 1. Krastavac i paradajz - ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja izaziva stomačne probleme. 2. Voće posle jela - voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih problema. 3. Povrće i sir - kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje. 4. Banane i mleko - mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo ova kombinacija mnogo usporava varenje. 5. Dinja i lubenica - ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom drugom namirnicom prilikom jela.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: PAZITE ŠTA JEDETE: Kombinacija nekih namirnica je opasna
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash