Posetioci online : 116
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 24.Sep.2020

sve što ste hteli da znate
itmob - 05.10.2015
KORISTE IH MILIONI, I VI ĆETE KADA PROČITATE: Ovo su ruski Fejsbuk, Jutjub i Gugl !

Poznato je da Rusija baš i nije naklonjena stranim (američkim) internet kompanijama kao što su Gugl, Fejsbuk, Jutjub, jer smatraju da one služe američkoj vladi za špijuniranje. Zbog toga, ova zemlja ima svoje varijante već pomenutih – ruski Fejsnbuk se zove VKontakte, Jutjub je Rutjube, a Gugl je Jandeks.
Za VKontakte ste verovatno čuli, dok su ostala dva sajta skoro pa nepoznata van granica ova zemlje. Međutim, pomenuti sajtovi su u Rusiji najpopularniji i nadmašili su američke rivale. Ovo je najveća društvena mreža u Evropi, a njeno sedište nalazi se u Sankt Peterburgu. Dostupna je na nekoliko različitih jezika, a najpopularnija je na ruskom govornom području. VKontakte poput Fejsbuka svojim korisnicima omogućava kreiranje grupa, događaja, objavljivanje fotografija, dopisivanje… U novembru 2014. godine VKontakte je imao 280 kreiranih miliona naloga, a nalazi se i u Top 500 svetskih sajtova po broju posete. Tako je ovu društvenu mrežu u januaru ove godine svakog dana posetilo 70 miliona ljudi, a prema podacima kompanije eBizMBA Rank, VKontakte je u svetu osma društvena mreža po popularnosti. VKontakte osnovao je Pavel Durov 10. oktobra 2006. godine.
Rutjub je veb servis koji služi za objavljivanje video sadržaja, isto kao Jutjub. Na ovom sajtu moguće je pronaći dosta snimaka koje Jutjub uklanja zbog kršenja autorskih prava. Na mesečnom nivou Rutjub poseti 30 miliona različitih ljudi, a svi oni pogledaju ukupno 168 miliona video-snimaka. Neregistrovani korisnici Rutjuba mogu da pogledaju, šeruju i pretražuju snimke, dok registrovani mogu da otkrivaju koje su snimke gledali njihovi prijatelji na Fejsbuku, postavljaju sopstvene , komentarišu i lajkuju ih. Kao i VKontakte, i Rutjub je osnovan 2006. godine od strane Olega Volobueva i Mihaila Paukina. Jandeks je najveći internet pretraživač u Rusiji, a verovali ili ne, popularniji je čak i od Gugla. Kao i Gugl, i Jandeks svojim korisnicima pored pretraživanja nudi još nekoliko servisa, a ono što je posebno zanimljivo je to što je ovaj internet pretraživač četvrti u svetu po broju korisnika.
U aprilu 2012. godine ovaj sajt imao je 150 miliona pretrživanja dnevno, a prema podacima iz februara 2013. godine, Jandeks svakodnevno posećuje 50,5 miliona ljudi. Pored Rusije, Jandeks je popularan u Kazahstanu, Ukrajini i Belorusiji. Koreni ovog sajta potiču još od 1990. godine kada su Arkadij Voloz i Arkadij Borkovski osnovali kompaniju Arkadia.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: KORISTE IH MILIONI, I VI ĆETE KADA PROČITATE: Ovo su ruski Fejsbuk, Jutjub i Gugl !
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash