Posetioci online : 14
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 24.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
razno - 17.09.2015
NAUČNICI: Pre deset ujutro NE IDITE NA POSAO!

Radno vreme od 9 do 17 časova nije dobro za zdravlje zaposlenih jer ih čini iscrpljenim. A ako radnik na poslu mora da se pojavi pre devet, to je tortura, tvrdi dr Pol Keli, sa Univerziteta u Oksfordu. Jedan od vodećih britanskih stručnjaka za spavanje ističe da rani početak radnog dana nije dobar ni za kompanije jer su radnici manje produktivni, imaju problem sa koncentracijom i pamćenjem. Stres i iscrpljenost zbog lošeg sna mogu da dovedu do upotrebe alkohola i droge, anksioznosti, besa, gojenja, visokog krvnog pritiska i mentalnih problema. Ali, sve to može da se izbegne relativno lako. Potrebno je samo da poslodavci shvate da radni dan treba da počne u deset. Jedini izuzetak su stariji od 55 godina jer nam je tada potrebno manje sna. I prvo školsko zvono je za Kelija problematično. Mlađa deca se prirodno bude ranije, pa prvo zvono treba da se oglasi u 8.30. Ali, tinejdžeri bi od 16. godine trebalo da se u školi pojave u deset, dok predavanja studentima ne bi trebalo da počnu pre 11 časova. Duže jutarnje izležavanje poboljšalo bi njihove rezultate za deset odsto, siguran je dr Keli.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: NAUČNICI: Pre deset ujutro NE IDITE NA POSAO!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash