Posetioci online : 116
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 24.Sep.2020

sve što ste hteli da znate
exploziv - 06.09.2015
ISKUSAN HAKER: Većina telefona ima ovu aplikaciju a ona vam krade podatke! Možete da ostanete bez video klipova, kreditne kartice!

Ko bi rekao, jedna od najčešće korišćenih aplikacija, odnosno veoma korisnih, kada hoćete da usled nedostatka svetla sebi osvetlite put, je špijunska aplikacija upravo iz tih razloga, zato što svima treba! Ovu priču nam je obelodanio jedan od najvećih svetskih hakera ruskog porekla koga svi širom sveta traže iz odredjenih razloga, a takodje isto je i potvrdio Geri Malefski, iz kompanije „SnopWall“.
Ali krenimo ispočetka . . . Više od 500 miliona ljudi na svetu u svojim pametnim telefonima imaju instaliranu aplikaciju koja im svakodnevno krade privatne podatke. Reč je o aplikaciji koja simulira baterijsku lampu („flashlight“), a ove informacije izneo je stručnjak za sajber bezbednost, Geri Malefski, iz kompanije „SnopWall“.
Prema njegovim rečima, prvih 10 „flashlight“ aplikacija na „Google Play“ marketu su zaražene opasnim virusom. Kada se pokrenu pomenute aplikacije, one će automatski početi da prikupljaju lične podatke o vama poput imena, prezimena, informacija o kreditnim karticama, fotografije, a zatim će ukradene informacije proslediti hakerima.
Oni ove informacije koriste za kriminalne radnje i ucenu, a sumnja se i da ih prosleđuju državnim špijunskim agencijama koje na taj način prikupljaju podatke o ljudima širom sveta. Ukoliko na telefonu imate instaliranu neku od „flashlight“ aplikacija odmah je obrišite, a najbolje rešenje bi bilo da resetujete telefon na fabrička podešavanja kako biste bili sigurni da je ona u potpunosti otklonjena.
Mnoge od ovih aplikacija instaliraju „trojance“ na telefonu koji ostaju u njemu i nakon brisanja same aplikacije. Jedino rešenje je fabričko resetovanje koje će obrisati sve podatke sa telefona, a pre toga naravno sačuvajte vama bitne podatke kao što su fotografije. Z.S.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: ISKUSAN HAKER: Većina telefona ima ovu aplikaciju a ona vam krade podatke! Možete da ostanete bez video klipova, kreditne kartice!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash