Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 04.Jun.2020

sve što ste hteli da znate
szona - 16.10.2015
NEVEROVATNO: Otkriven Hitlerov bunker u Argentini! Analize DNK pokazale da je bio živ! VIDEO!

U kamenim građevinama u džungli u Argentini, koje su sada u potpunosti prekrivene rastinjem, pronađene su nemačke kovanice iz kasnih 30-ih godina prošlog veka, komadići porcelana na kojem je pisalo „proizvedeno u Nemačkoj“ kao i nacistički simboli po zidovima. Tim arheologa iz Argentine otkrio je niz ruševina u džungli, blizu granice s Paragvajem, za koje se veruje da su tajno nacističko uporište. U kamenim građevinama, koje su sada u potpunosti prekrivene bršljenovima i dostupne samo provlačenjem mačetom kroz bujno rastinje, pronađene su nemačke kovanice iz kasnih 30-ih godina prošlog veka, komadići porcelana na kojem je pisalo “Proizvedeno u Nemačkoj” kao i nacistički simboli po zidovima, prenose mediji.
– Nemamo nikakvo drugo objašnjenje zašto bi iko sagradio ove građevine, uložio toliko truda i resursa na mestu koje je u to vreme bilo potpuno nepristupačno i daleko od lokalne zajednice, sa materijalima koji nisu tipični za regionalnu arhitekturu – izjavio je vođa tima arheologa Danijel Šavelzon.
Profesor na Univerzitetu u Buenos Ajresu mesecima je istraživao nalazište u Tejo Kuareu na severu Argentine. Lokalna legenda govori kako je kuća pripadala Martinu Bormanu, bliskom saradniku i “desnoj ruci” Adolfa Hitlera, a koji se navodno ubio u maju 1945. Međutim, Ševelzon upozorava kako za sada nema dokaza koji potvrđuju taj “urbani mit”. Umesto toga, on veruje da su građevine trebale da posluže kao sklonište za vođe Trećeg Rajha, i da su sagrađene u slučaju da su važni nacisti trebali hitno da pobegnu iz Nemačke.
– Očito je su nacisti usred Drugog svetskog rata imali tajni projekat građenja skloništa u slučaju poraza. Reč je o nepristupačnim mestima, usred pustinja, planina, stena ili džungle, poput ove lokacije. Ovo nalazište ima i dodatnu prednost. Potencijalni stanovnici su mogli da pređu u Paragvaj za manje od 10 minuta – objašnjava Ševalzon, koji ipak dodaje da otkriće još uvek nije potvrđeno, ali da veruje u autentičnost nalazišta.
Na kraju, skloništa nisu bila ni potrebna jer su nacisti, nakon pada Nemačke, dobrodošli u Argentinu gde su mogli da žive bez skrivanja u javnosti.
Na hiljade nacista, hrvatskih ustaša i italijanskih fašista došlo je u Argentinu uz blagoslov predsednika Huana Perona, koji je vodio Argentinu od 1946. do 1955, a nakon toga i krako i 70-ih godina prošlog veka. Procenjuje se da je oko 5.000 nacista završilo u Argentini.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: NEVEROVATNO: Otkriven Hitlerov bunker u Argentini! Analize DNK pokazale da je bio živ! VIDEO!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash