Posetioci online : 15
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 20.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 28.05.2014
NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata!

Arhitekta i dizajner Marko Pjeraci otkupio je kuću od opatije Svetog Petra u Lancima, koja je ličila na pravu noćnu moru i od sedam kvadrata napravio pravi mali raj. Uverite se i sami. Arhitekta i dizajner Marko Pjeraci vlasnik je najmanje kuće u Italiji koja ima samo sedam kvadrata!
Ovaj arhitekta otkupio je kuću od opatije Svetog Petra u Lancima, koja je ličila na pravu noćnu moru: Drvene grede su istrulile, malter sa zidova se srušio na pod, kao da nije sređivana još od vremena kada je podignuta - 1700. godine.
Markova ideja bila je da iskoristi visinu kuće koja je omogućavala da se prostor pretvori u loft. Tako su se u sedam kvadrata smestili trpezarija, kuhinja i kupatio, a spavaća soba izdignuta je na galeriju.
Stepenice koje vode u spavaću sobu imaju još dve namene, jer je visina stepenika određena potrebnom visinom za loft, ali i visinom stepenika za sedenje za malim stolom koji se nalazi pored njih, a za koji mogu da sednu tri, čak i četiri osobe.
Kada se sto ne upotrebljava može se okačiti na zid i tako uštedeti deo prostora.
Prostor ispod stepeništa iskorišćen je za police i kupatilo, koje je dovoljno udobno za tuširanje.
Loft ima i “tavanska vrata” koja se noću mogu spustiti kako neko ne bi pao niz stepenice. Krevet se može pretvoriti u sofu i tada spavaća soba s televizorom okačenim na zid dobija ulogu dnevne sobe. Pjeroci je problem s koferima rešio tako što je iznad ulaznih vrata postavio kuku. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash