Posetioci online : 120
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 16.Oct.2019

sve što ste hteli da znate
DOBRODOŠLI NA FORUM SAJTA "ZONA SVETLOSTI"
Na forumu - blogu sajta "ZONA SVETLOSTI" možete da pišete vaša mišljenja i vaše komentare na teme sajta. Da bi ste mogli da učestvujete na forumu potrebno je da se registrujete i postanete član bloga "ZONA SVETLOSTI", tako što će te da kliknete na dugme za registraciju i popunite formular, nakon čega će da vam stigne na vašu e-mail adresu poruka sa vašim korisničkim imenom i passwordom, sa kojim će te da se ulogujete i da učestvujete u FORUMU - BLOGU. Pročitajte pravila!
ULOGUJTE SE NA FORUM SAJTA "ZONA SVETLOSTI", ili se registrujte !
login :
User: Password:
Registrujte se: Registracija!
Pretražite forum ili pogledajte po temama !
Pojam :
Tema :
Ukupno: 12 komentara -
danijela Marsovci stvarno postoje! 13.05.2013
NJUJORK - Nismo sami. Fotografije Marsa, koje je NASA napravila pre nekoliko godina, otkrivaju da je na Crvenoj planeti možda bilo života. Posle dugogodišnjeg istraživanja, na površini te planete uočen je monolit nalik onome iz čuvenog naučnofantastičnog filma Stenlija Kjubrika „Odiseja u svemiru 2001“. Naučnici sumnjaju da je taj savršeno isklesan i oblikovan spomenik mogao da nastane prirodnim putem. Oni pretpostavljaju da je na Marsu nekada živela razvijena civilizacija koja ga je napravila. Stručnjaci se slažu da objekat neodoljivo podseća na crni monolit iz „Odiseje“. U tom filmu, čovekoliki majmuni su pronašli na Zemlji ogroman spomenik koji ih je fascinirao jer je bio precizno obrađen i gladak, pa ih je inspirisao da počnu da koriste kosti kao oruđe i oružje. U budućnosti, 2001, astronauti su otkrili isti monolit na mesecu, za koji su saznali da šalje signale na Jupiter. Ispostavilo se da su i jedan i drugi ostavili vanzemaljci.
dragas JUPITEROVI SATELITI 13.05.2013
Zvanično, danas se usvaja da je četri najveća pratioca Jupitera otkrio teleskopom slavni astronom Galileo Galilej 7. januara 1610. godine. Priča se da ih je samo nekoliko nedelja pre njega posmatrao jedan drugi astronom, Simon Marijus. Otkriće je bilo epohalno jer je pomoglo učvršćenju Kopernikove teorije da Zemlja nije središte svakog kretanja, tj. da oko drugih planeta isto tako mogu obilaziti meseci. Takođe, otkriće je potvrdilo Keplerove zakone, a u istom stoleću ovi pratioci će pomoći danskom astronomu Olafu Remeru da 1675. odredi brzinu svetlosti i dokaže njenu konačnost. Ovi sateliti će, isto tako, biti korišćeni i za tačno određivanje zemljopisne dužine bilo kog mesta na Zemlji, a početkom XX veka njihove putanje će ukazati na značaj rezonantnih fenomena u nebeskoj mehanici. Takođe, u XX veku će analiza Jupiterovih pratilaca pomoći razumevanju nastanka Sunčevog sistema.
tanja JUPITEROVI SATELITI 13.05.2013
Otkriće Jupiterovih meseca spada u red velikih astronomskih otkrića. Koliko je danas poznato, njih je prvi golim okom posmatrao još 364. godine pre Hrista kineski astronom Gan De, premda se veruje da je on video samo Ganimeda, koji je najveći i najsjajniji Jupiterov satelit.
slavisa Postoje li vanzemaljci 13.05.2013
Ja mislim da postoje, pa i mi smo nekome vanyemaljci, zar ne. Pokušajte da se vidite u ogledalu i biće vam jasno.
danijela Postoje li vanzemaljci 13.05.2013
Ha-ha- samo sam se salila. Izvinite momci. pre nego sto sam napisala ovaj post, gledala sam neke emisije o divljem svetu, pa prosto nisam mogla da odolim utisku; bilo je jace od mene. Apsolutno se slazem sa vama, ali vasa borba protiv ovih nasrtljivaca me je neodoljivo podsetila na onaj divlji svet.
sasa Postoje li vanzemaljci 13.05.2013
Pa naravno da postoje, mislim da imamo sigurne dokaze i da je samo potrebno da pogleedamo oko senbe! i dobicemo odgovor, pogledajte prodavca cipela ili voditelja na tv
milan Postoje li vanzemaljci 13.05.2013
Po meni u svemiru život naravno postoji (Kiss Black Mambi number 5) jer je vasiona isuviše velika da bi životarenje bila retkost ali kao što i mi do sada (a hvalimo se inteligencijom i naprednom tehnologijom) nismo otišli daleko (vec samo do proucavanja 5-6 okolnih planeta od tolikog svemira) tako ga ni drugi nisu stigli prouciti.
tanja Postoje li vanzemaljci 13.05.2013
Mislim da postoje vanyemaljci i da nismo sami u svemiru i da nam je potrewbno da nismo sami.
dragas Vanzemaljci oteli Srbina! 09.05.2013
Nece bas puno da se usrece
maja Vanzemaljci oteli Srbina! 08.05.2013
mislim da srbe nece niko da otme, mi smo dosli vec iz vaseljone
1
2 > >>
ukupno: 2 strana
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash